Thursday, December 31, 2009

HAPPY NEW YEAR 2010 !!!!

happy new year Pictures, Images and Photos

Thursday, December 17, 2009

muffin ke salak....


aduhhh....sakitnya tapak kaki...arini sambung buat 1000 pcs small size muffin....order dari Milah...wife Halim..kawan sekolah rendah dulu....Milah orderkan bagi pihak kakak dia yang nak buat majlis perkahwinan anak di Salak, KL....mereka memilih 500 pcs pandan muffin n 500 pcs chocolate muffin....thanks milah n halim yang terus menyokong dan merekemen...moga seme berpuas hati dengan order yang banyak nih ye....

thanks juga pada Ani...geng sekolah rendah dulu gak, yang membeli tembosa daging dan almond chocolate chip....sokongan uols amatlah aku hargai....

Wednesday, December 16, 2009

my first bulk orders......



Alhamdulillah.....ini merupakan my first order yang melibatkan jumlah yang agak besar....500 pcs small size chocolate muffin dan 25 pcs special size chocolate chip muffin.Order ini dari teman saya Ita...untuk majlis berkhatan anaknya....thanks Ita kerana beri kepercayaan dan sokongan....moga tak serik dan akan order lagi ye....

Monday, December 14, 2009

OATMEAL COOKIES

CHOCOLATE CHIP OATMEAL COOKIES
150 gm = RM 9.50
300 gm = RM18.00
600 gm = RM36.00

OATMEAL COOKIES
150 gm = RM 9.00
300 gm = RM17.00
600 gm = RM34.00

Saturday, December 12, 2009

ALMOND CHOCOLATE CHIPS COOKIES

'chipsmore' size....

'easy bite' size....

sekali masuk aje mulut....pasti hilang....hehehe


RM32.00 per bottle
600 gram

RM16.00 per bottle
300 gram

RM8.50 per pack
150 gram

Here comes.....our latest edition.....the real BONDA BITES......ALMOND CHOCOLATE CHIPS COOKIES....bila anda mula makan satu anda pasti sukar untuk berhenti mengunyah....percayalah....

BONDA BITES masih belum membuat kepastian samada akan mengeluarkan produk kami ini dalam saiz yang agak besar (seperti saiz biskut Chipsmore) atau pun dalam saiz 'easy bite'.
Walau apa jua saiz yang akan kami buat....berat yang kami tawarkan adalah sama iaitu....150 gram, 300 gram dan 600 gram. BONDA BITES juga akan menyediakan packaging untuk 'door gift' dalam bungkusan-bungkusan yang menarik....tungguuuu....

Oleh yang demikian....kami di BONDA BITES telah bersedia menerima tempahan anda....jangan berlengah lagi.....

P/S- Setelah menerima feedback dari customer dan kawan-kawan, BONDA BITES mengambil keputusan untuk mengeluarkan produk ini dalam saiz 'easy bite'.Sekian untuk makluman.

CHICKEN PIE

RM4.80 per piece
10.5cm (top) x 7 cm (bottom)
(Minimum order - 5 pcs)



Super duper yummylicious CHICKEN PIE....tak percaya...cuba la...

Pastry yang ranggup kuning keemasan ini berintikan hirisan ayam segar, kacang peas, cendawan butang, kentang, capsicum, tomato dan macam-macam lagi....kami pasti anda sememangnya tidak mampu untuk menolaknya....

Friday, December 11, 2009

moist vanilla muffin....ke segamat


Latest order dari seorang geng untuk customer dia...50 pcs medium size MOIST VANILLA MUFFIN...n 150 pcs plain chocolate moist cup cake....nak dibawa ke Segamat esok....moga tambah berseri 'main table' sang pengantin....hehehe

Order-order sebelum ini....maafla ye sebab tak diceritakan...cuma dimasukkan under label....bukan apa...ingatkan tak mau bercerita kat sini....segan sebenonya...tapi ada customer n kengkawan yang bagi komen... kena citer serba sedikit supaya orang tau perjalanan biznes dan berkeyakinan nak menempah....thanks to yang memberi komen membina itu....moga sokongan dan doa uols tu diperkenan Allah jua....

Oleh itu mulai dari sekarang...i citer la kat uols ye....walau pun citer i nih tak semeriah mana pun....hahaha...insyaallah akan meriah jua satu hari nanti....aminnnnn

Wednesday, October 28, 2009

Bonda Bites

Tuesday, October 27, 2009

MUFFINS

BONDA BITES menawarkan muffin yang lazat, berkhasiat dan halal.Dengan ramuan yang bersih dan bermutu tinggi menghasilkan muffin yang lemak berkrim, ringan serta gebu. BONDA BITES tidak menggunakan 'ready mix'. Muffin kami dihasilkan dari bahan-bahan asli yang dibancuh sendiri, kami di BONDA BITES amat mementingkan kualiti muffin-muffin kami terpelihara.

Muffin pastinya digemari oleh semua peringkat umur. Muffin boleh dinikmati pada bila-bila masa sahaja...baik ketika bersantai bersama keluarga tersayang, menjamu tetamu yang berkunjung ke rumah, makan-makan sambil bermesyuarat di pejabat mahu pun untuk majlis keraian seperti majlis hari jadi, majlis cukur rambut, kenduri kendara juga sebagai 'door gift' untuk majlis perkahwinan.

BONDA BITES menawarkan harga yang amat berpatutan dan mampu dibeli oleh semua golongan. Dengan kepelbagaian rasa serta saiz muffin yang ditawarkan, kami yakin anda semua mudah untuk membuat pilihan mengikut keperluan anda.

BONDA BITES akan menambah koleksi muffin kami dari masa ke semasa untuk memenuhi citarasa anda.

PLAIN FLAVOUR
1. VANILLA MUFFIN
2. BANANA MUFFIN
3. CHOCOLATE MUFFIN
4. STRAWBERRY MUFFIN
5. ORANGE MUFFIN
6. PANDAN MUFFIN

SPECIAL FLAVOUR
1. PANDAN COCONUT MUFFIN
2. BLUEBERRY MUFFIN
3. MARBLE CHOCOLATE MUFFIN
4. COCONUT CRUMB MUFFIN
5. CHOCOLATY CHEEZY MUFFIN
6. CHOCOLATE CHIP MUFFIN
7. ALMOND CHOCOLATE MUFFIN
8. OREO LOVER MUFFIN
9. ORANGE POPPY SEED MUFFIN
10. TWIN CHOCO CHIP YOGURT MUFFIN
11. CAPPUCHINO MUFFIN

NOTA PENTING
Adalah pekara biasa jika anda melihat walaupun dalam saiz yang sama tetapi apabila telah siap dibakar, muffin kelihatan berbeza antara satu jenis muffin dengan muffin yang lain. Ada jenis muffin dilihat naik menggunung tinggi serta merekah dan ada yang naik tidak sebegitu tinggi. Pekara ini berlaku disebabkan faktor bahan-bahan yang terkandung di dalam setiap jenis resepi muffin itu sendiri berbeza ketumpatannya.

3 sizes in paper cup...

PAPER LINER.....3 sizes

MUFFIN CUP....2 sizes

DOOR GIFT size...

MUFFIN TRIO....
special request....3 types of muffin n chocolate ganache cup cake

ini lah rupanya MARBLE CHOCOLATE MUFFIN.....memang amatla sedap...tak percaya...cubala

it can be plain BANANA MUFFIN or BANANA CHOCOLATE RICE MUFFIN.....dua-dua pun gebu...lembut...harum dan amat sedap....penggemar pisang apa lagi...meh la order...

VANILA MUFFIN....lemak manis rasanya...golongan berusia pasti menyukainya....

wowww...everyone will love it....CHOCOLATE MUFFIN....rasa chocolate yang amat mewah...very moist...so again...either you go plain or topped it with almond....both marvelleous

TWIN CHOCOLATE CHIP YOGURT MUFFIN.....perghhh...cuba satu...pasti ada mahu lagi....bole juga diubah kepada chocolate chip....ikut mana suka la ye....

COCONUT CRUMB MUFFIN....dengan rasa lemak manis dan crumb yang garing diatasnya....sekali rasa anda pasti ingin lagi...

Bagi penggemar kopi cappuchino dapat menikmati CAPPUCHINO MUFFIN ini dengan secawan cappuchino panas.....hurmmmm...alangkah nikmatnya......Bau cappuchino yang semerbak wangi membuatkan penggemar kopi ini tidak mampu menolaknya....

ORANGE MUFFIN....dengan parutan kulit oren....serbuk badam serta perahan dari jus oren yang sebenar menjadikan muffin ini harum dan gebu....

ORANGE POPPY SEED MUFFIN....rasa lemak manis dari perahan dan parutan kulit oren sebenar dan istimewanya dicampur dengan bijian poppy seed....


ALMOND CHOCOLATE MUFFIN mewah dengan rasa chocolate didalam dan diatasnya pula ditaburi badam yang ranggup.Kombinasi yang padan untuk menjadikan muffin ini amat enak dimakan.


Bagi yang gemarkan chocolate....inilah muffin yang perlu anda pilih...CHUNKY CHOCO CHIPS MUFFIN. Kaya dengan rasa chocolate yang amat enak. Dalam dan diluar penuh dengan chocolate chips ..... muffin ini menjadi kesukaan ramai...terutamanya kanak-kanak.


Harum semerbak bau pandan dan kelapa ini membuatkan siapa saja tergoda untuk merasa....AROMATIC PANDAN COCONUT MUFFIN. Muffin ini amat enak dengan rasa lemak manis, gebu dan ringan.Muffin ini menjadi pilihan golongan dewasa dan berusia semasa kenduri kendara.

PANDAN MUFFIN .... harum dengan aroma pandan yang menyelerakan siapa saja. Boleh memilih untuk dihiasi taburan badam atau biarkan muffin ini begitu sahaja.....ia tetap enak dimakan.
OREO LOVER MUFFIN....kepingan oreo di dalam dan di luar....memangla amat sedap



Bagi yang gemarkan chocolate dan cheese.... anda mesti pilih CHOCOLATY CHEEZY MUFFIN. Dengan rasa yang kaya dengan chocolate bersusu, lemak masin dan agak 'chewy'...anda pasti akan puas hati

Perasanya vanilla tapi dalamnya ada blueberry filling yang enak....jadi kami namakan ia VANILLA BLUEBERRY MUFFIN. Kombinasi vanilla yang kurang manis amat sesuai untuk dipadankan dengan blueberry yang manis....jadi terhasil lah muffin yang enak ini.

Bagi yang gemarkan carrot cubalah CARROT MUFFIN kami....parutan carrot di dalam dan di luar..... sudah tentu anda berpuas hati menikmatinya.