Saturday, March 20, 2010

EDIBLE IMAGE








tengok-tengokla ye....kalau nak letak photo pun boleh....

Wednesday, March 3, 2010

NASI LEMAK



Oleh kerana ada permintaan untuk beberapa jenis makanan siap pack....yang biasa BONDA BITES terima tempahan dari pelanggan....jadi BONDA BITES tumpangkan la sekali di sini ye....ada beberapa lagi menu yang akan BONDA BITES ketengahkan di sini....tungguuuuuu...

MEE HOON GORENG


Tuesday, March 2, 2010

announcement......

ALMOND CHOCOLATE CHIP COOKIES
150gm - RM 8.50
300gm - RM16.00
600gm - RM32.00
ALMOND CHOC CHIP OATMEAL COOKIES
150gm - RM 9.50
300gm - RM18.00
600gm - RM36.00
ALMOND OATMEAL COOKIES
150gm - RM 9.00
300gm - RM17.00
600gm - RM34.00
150gm

300gm

600gm

BONDA BITES
membuat sedikit perubahan untuk kandungan cookies 500gm kepada 600 gm...ini adalah kerana botol yang BONDA BITES gunakan akan ada ruang kosong yang agak banyak apabila kami membuat isian sebanyak 500gm sahaja....oleh yang demikian BONDA BITES mengambil keputusan untuk mengisi penuh botol berkenaan dan mengubah sedikit harga pada kadar yang sepatutnya....hal ini juga bagi mengelakkan pergerakan cookies jika BONDA BITES membuat penghantaran jarak jauh....Sekian untuk makluman...terima kasih...

BONDA BITES

Monday, March 1, 2010

orders

Petang tadi Lily depan umah called....teringin nak makan MARBLE CHOC CAKE nih....so aku pun buatkan la untuk Lily....pas maghrib Iddin p hantar....Lily kata....kak....sedapppppnya....hubby pun kata sedap....hahahaha....buat idung akak kembang kuncup jek....hehehe...thanks Lily....lama kita tak borak ek...ye la sejak akak busy ngan membaking nih....hahaha...so lenkali kalo malas nak kotorkan oven awak yang canggih tuh...order jek la ngan akak ye....hehehe...


Order from Juerin...dari Pulai Emas...CHOCOLATE MOIST CAKE WITH STRAWBERRY ...nih 1st order dia..2nd order akan menyusul kemudian...hehehe...Kenal Jue baru seketika tapi da macam kenal berdekad...hubby Jue, Faizal pun kelakor....mak dia pun best...Jue kata....kek akak mmg hao liow sedap laaaa....Faizal kata seb baek sakit gigi....kalo tak dia bedal abis....hahahaha...toce...toce...toce...Jue...nanti orderla banyak-banyak lagi ek..

Rita dari Bandar Baru UDA...yang da banyak kali order cookies aku...kali ini order 3 biji CHOC MOIST CAKE WITH STRAWBERRY nih....thanks a lot Rita sebab da jadi loyal customer akak....hehehe...

16 pcs CHOCOLATE GANACHE with choc curls n strawberry nih order dari orang jauh...Michelle from Kuching, Sarawak....Michelle order untuk hubby dia Mr.Kevin Tan for his birthday....she feel sorry sebab tak dapat balik celebrate sama....hubby Michelle tinggal di Taman Gaya....so macam biasa...keje aku la tuh surprisekan hubby dia...tapi sayang sekali...hubby dia kata...no more suprise lorrr...my mum told me.... Michelle called informing her....someone is coming at 2 pm.....huhuhuhu...anyway...Mr Kevin Tan and his family was so nice....thank you Michelle dear...so sorry can't make it on time....Pasir Gudang highway....as usual...jammed maaaa....

Order from Kak Dee dr Spg Renggam....for her own birthday...HEPI BUFDAY PUAN SAADIAH yang masih jelita macam dulu....hehehe...Actually Kak Dee order 16 pcs of L tapi Kak Dee nak letak dlm box 4 pcs tiap satu....senang nak bagi-bagi kata dia.....Masa Kak Dee sampai dengan kawannya...aku tengah mendeco cuppies untuk dia...so Kak Dee siap tolong sekali....dapatla besday gugurl upah beberapa ketul cuppies n epok-epok frozen....hahaha....sampai dekat midnite kami berborak....sambil aku menunjukkan keras tangan ku mendeco blueberry layer freshcream cake untuk belated birthday bujang kecik ku....hahaha...


Order dari Ina dr Pulai Perdana...FRESHCREAM SPONGE CAKE with blueberry n freshcream layer...untuk birthday party anak dara dia...Najihah...Ina kata Najihah nak yang bunga-bungaan saja....so inila taman bunga untuk Najihah ye....Happy Birthday Najihah....mesti meriah besday tuh....mama awak kata sedara ramai datang....hehehe...